Nyt pitäisi vissiin  kirjoittaa blogin käytöstä työvälineenä. Joku tuolla aikaisemmassa blogissa mainintsikin, että ei ole paljon blogeja lukenut, saati sitten itse kirjoittanut. Mulla on ihan sama tilanne, mutta jospa tästä jotain syntyis. En ole kyllä paljon lukenu, siis blogeja, muuten kyllä luen ja paljon.

Blogin aiheen täytyy olla todella kiinnostava että siihen jaksaa syventyä. Ne ovat yleensä vain pitkästi tekstiä ilman kuvia. Muutaman havainnollistavan ja kauniin kuvan lisääminen tekstin väliin lisää kiinnostusta huomattavasti. Nykyää blogit joutuvat kilpailemaan esim. vlogien kanssa. Useat ihmisent ovat laiskoja lukemaan, joten sen videon katsominen ja kuunteleminen on jotenkin mukavampaa. Toki kirjastotkin käyttävät edelleen blogeja, ja lukijoitakin löytyy. Blogin tekijälle täytyy vain jostain löytää se aika muun työn ohessa. Olisi hyvä jos koko henkilökunta voisi ideoida ja suunnitella, vaikka yksi henkilö sen aina kirjoittaisikin. Blogeja täytyy kirjoittaa säännöllisesti, että asiakkaiden mielenkiinto säilyy, ja asiakkaat eivät unohda sen olemassaoloa.

Mulla oli tuossa aikaisempana tehtävänä pohtia kirjaston merkitystä eri kohderyhmille. Siitä aiheesta on varmasti kirjoitettu blogi jos toinenkin, mutta välillä on hyvä muistuttaa asiakkaitakin miten laajasti kirjasto palvelee. Ei aina tuu itsekään ajateltua. Kirjaston palveluita voi käyttää kaikki varallisuudesta, iästä ja kansallisuudesta riippumatta. Tästä kun kirjoittaa, voi tekstin piristykseksi lisätä vaikka niitä havainnollistavia kuvia. Niissähän voi olla vaikka huumoria mukana.

Välillä blogikirjoituksen voi kohdentaa jollekin ryhmälle, esim. nuorille. Myös monet mummot ja papat ovat nykyään hyvin perillä tietotekniikasta, joten heilleki voi kirjoittaa heitä kiinnostavista asioista. :)

Juu, lueskelin tosiaan äsken noita muiden kirjoittamia blogeja, niin erityisesti osui silmään Helin kirjoitus, jonka otsikko oli NO MUTTA ISO KIITOS TÄSTÄKI TEHTÄVÄSTÄ! Se oli mukavasti kirjoitettu murteella, vaikkakaan kaikki ei välttämättä ihan ymmärrä vierasta murretta. Kyllä siitä kuitenkin varmaan jutun juonesta saa kiinni. Kirjoitus oli hauska eikä niin tylsän viralllinen kuin nyt vaikka juuri tämä minun kirjoitelmani. No, tää on mun elämäni ensimmäinen blogi, toivottavasti tunnusmerkit täyttyy. Tää on kuitenkin kivaa. Täytyis keksiä joku ihana idea mistä alkais kirjoittelemaan.

Kaikesta huolimatta hyvää kevään jatkoa ihan jokaiselle! -Tiina S.-