Tänään olen sukeltanut Sosiaalisen median syövereihin. Olen oppinut mitä on RSS -syöte ja nettivideot sekä tekemään blogeja ja lukemaan niitä sekä kommentoimaan. Olen kuitenkin jo sen ikäinen ettei nämä asiat ole ulleet minulle äidinmaidon saatikka vastikkeen mukana olevina etuina. Nyt ajattelinkin aloittaa tämän kirjoittelemiseni kirjavinkkauksella .

Kirjan nimi: Kultatukka,Tähtönen

Kirjoittanut :Ajvide Lingvist, John

Luokka: 84,2

Genre:Kauhukirjallisuus (aikuisten)

Ilmestymisvuosi: 2011

 

Ruotsalainen kirjailija yhdistää teoksissaan taitavasti realistista kerrontaa,fantasia ja kauhu elementteihin ja saa sillä tavalla koukutettua lukijan, koska periaatteessa hänen tarinansa voisivat olla tottakin.

John Ajvide Lingvistin neljäs suomennettu romaani on tarina ystävyydestä ja tunteettomuudesta sekä iästä, jolloin ei tunne kuuluvansa mihinkään ja mikään ei ole tärkeämpää, kuin yhteys toiseen ihmiseen. Romaanin vahva tunnelma vie mukanaan aina sen kauhistuttavaan päätökseen,kesäiseen allsäng tapahtumaan asti

Kultatukkainen tyttö, löytyy parin viikon ikäisenä, avoimesta haudasta metsässä. Hän kasvaa yksin kellariin teljettynä, seuranaan vain kasettisoitin ja satunnaiset kasvattivanhempien vierailut. Tytöllä on, ainutlaatuinen kyky laulaa täysin puhtaasti ja jäljitellä kaikkea musiikkia, mutta häneltä puuttuu kokonaan kyky tuntea.

Samaan aikaan toinen, aivan tavallinen tyttö, kasvaa tavallisessa perhessä. Hän on niinkuin kaikki muutkin, mutta tuntee olonsa yksinäiseksi ja ulkopuoliseksi. Kun tytöt kohtaavat 14- vuotiaina, heidän välilleen syntyy erikoinen ystävyys, josta kasvaa jotain täydellisen kauheaa. He eivät ole enää yksin ja yhdessä he ovat voimakkaampia kuin kukaan muu.

Kirjailijan aiemmat teokset:Ystävät hämärän jälkeen

                                                    Ihmissatama

                                                    Kuinka kuolleita käsitellään

Lukemisen arvoisia nämä muutkin teokset